Mar 1, 2011

Happy Birthday Sweetheart!

Today is his' birthday. Alah, dia tu lah. Dia yang special tu. Yang super sweetheart Sheriel tu. Dia tu sweet sangat. Sebab tu panggil dia sweetheart. Banyak tau dia punya 'kemanisan' yang dia selalu buat kat Sheriel.

1. Dia selalu usap-usap kepala Sheriel. Kadang-kadang dia tak usap, bila dia geram, dia terus tarik rambut. Ces!

2. Kalau Sheriel demam, mogok lapar, dia terus tanya, 'Sayang nak makan apa?' Pernah satu hari, Sheriel minta nak LUNA Colored Pencil yang ada 48 pencils. Dah dapat yang tu baru cakap, 'Orang nak spicy chicken KFC yang dekat depan HUKM. Tak mau yang tempat lain.' Err, ada beza ke? Cuma bila demam sahaja!

3. Tiap-tiap hari mesti dia call, tak pun dia text. 'Sayang, are you in class? I miss you.' Awww!

4. Kalau Sheriel tak ada mood, esok pagi kalau bukak je fridge mesti ada Peel Fresh punya Orange Juice and Dutch Lady punya Choco Milk. Favorite!

5. Dia lah yang ajar Sheriel lintas jalan.

'Pandang kanan, pandang kiri. Tak ada kereta baru melintas.'
'Kalau ada jugak?'
'Tunggu sampai tak ada.'
'Kalau ada jugak?'
'Tunggu sampai abah datang.'

HAHA! ;P

6. Dia juga lah yang sangat bersemangat nak jadikan anak dia yang degil dan kuat lawan ni seorang lawyer. Dia lah yang isi UPU online masa anak dia ni tersadai kat PLKN dulu. Heh!

7. Sweetheart saya ni sporting sangat. Masa first time dia jumpa chunk, dia ada lah buli-buli sikit. Tapi bila chunk dah balik, dia terus buat signal APPROVED! Best lah sweetheart saya ni!

Sweetheart saya sekarang ni tengah tak sihat. Terkena khianat orang. Kalau anda rasa dia sweet, anda tolong doakan kesejahteraan dan kebahagiaan hidup dia ya? :')

Dear abah, I can't say to you what I really want you to know. There is still, no doubt, you are a very indulgent father. You bought me Barbies and we played together, taught me to ride bicycle and how to read. You were so sure I wanted to sing, so you took me to class and carried my bag while we were walking.

I feel extremely fortunate these days, for you always understand me. You taught me well how to a be good Muslimah and I owe you so much.

The heartache of our problems had pitched me into a darkness I never wanted to deal again, but yet, I counted myself lucky that I have a very nice family, that we still accept you, do not blame you as you are slaved by the curse. For all the trials, this is the hardest for everyone-and I hope the one most worth the winning.

Abah, Happy 54th. I love you. I love you. I love you. Angah doakan abah sentiasa mendapat kasih sayang Allah. Amin.


Okay! Assalamualaikum. :)

4 comments:

alexa yussida said...

sweetnyeeee...
happy belated besday utk abh sheriel n smoga abah awak cpt2 sihat..bnyak2 kan doa dan baca quran kat sisi abah ok..tc

Sheriel Aizan said...

terima kasih
:)
aminnnnnnnn~
awak tolong doakan sekali ya?
:')

nuReL said...

i was touched to read this....tbe rindu ayah sendiri...moga ayah nye sejahtera ye..ameen.. =)

Sheriel Aizan said...

Aminnn, terima kasih Kak Nadia :)